Forsiden Artikler ARTIKLER OM LUFTFART BRUG FORTIDEN TIL FREMTIDEN I EN POST COVID-19 VERDEN

BRUG FORTIDEN TIL FREMTIDEN I EN POST COVID-19 VERDEN

For nylig oplyste Københavns Lufthavn, at antallet af passagerer var på det laveste punkt i 60 år. Det kommer ikke som nogen overraskelse for nogen, der er involveret i rejsebranchen. Spørgsmålet er, kan vi lære af fortiden, når verden åbner sig?

Hvad ved vi vil ændre sig?

  • Meget mere fokus på bæredygtighed og klima både inden for ferie -og forretningsrejser!
  • Forretningsrejser i udviklede regioner vender ikke tilbage til 2019-niveau inden for en                   overskuelig fremtid (10 år)!
  • Forretningsrejser (især indenrigs) vender tilbage i hurtigt voksende og kulturbaserede                   regioner som Kina, Indien og Afrika.
  • Ferierejser vender tilbage til "normale" tider, men med mange stop og starter, om 1-3 år.
  • Teknologiudvikling vil levere en enorm mængde nye, hurtigere og kundecentrerede                       produkter. Nye energityper vil erstatte oliebaseret energi.
  • Urbanisering vil fortsætte, men i et langsommere tempo. Folk vil arbejde hjemme og overalt,       flytte fra centrum til forstæder.

Mange mennesker har allerede set dette ske, og de fleste virksomheder og mennesker fremskynder forståelsen af ​​den nye verdensorden.

I rejsebranchen sidder luftfartsselskaberne på massive investeringer i fly, der ikke længere er nødvendige. Mens alle de direkte flyvninger var perfekte til forretningsrejser, vil antallet af højt betalende passagerer falde i en sådan grad, at flyselskaberne bliver nødt til at fokusere på fritidsmarkedet, hotellerne og andre tilbud om "ophold" afhænger af lokale eller regionale besøgende for en tid og lokal transport på mindre forretning.

Nu ved jeg, at krystalkuglen ikke er i orden, men jeg vil ikke desto mindre forsøge at give mit syn på den nærmeste fremtid (10 år), og hvordan rejser og andre industrier kan blomstre op i en Post Covid-19 verden.

LUFTFARTSSELSKABER

For 50 år siden så verden meget anderledes ud end I 2019. To store produkter så dagens lys og er her stadig 

1) Lancering af Boeing 747 og 2) udviklingen af ​​de Globale Distribution Systemer (GDS).

Begge produkter er forældede, det ene på grund af forurening og det andet på grund af den nye teknologiverden og et stort antal forskellige produktlanceringer. Se bare på Amazon.

De mange metropoler med millioner af borgere, vi har set vokse op, har brug for at forbinde fly. Derfor tror jeg stærkt på Airbus A380s tilbagevenden og vækst. Med færre højt betalende passagerer vil antallet af direkte forbindelser falde betydeligt og kun fodre til metropolerne, som det skete, da 747 startede med at flyve. Korte afstande kan klares med tog og snart med elektriske fly eller biler.

Internet of Things (IOT) vil ændre den måde, produkter designes og produceres på. Dette vil sandsynligvis få luftfragt til at vokse endnu mere og genbruge nogle af flyene der står på jorden på grund af pandemien.

INDKVARTERING

Homo Sapiens er en meget social og nysgerrig race, derfor vil vi opfinde nye måder at mødes på som vil blomstre op i de kommende år med store variationer. Fra madlavning til sport, underholdning, debatter og familie sammenkomst. Se bare på USA for nogle årtier siden. Folk fløj stadig meget til familie sammenkomst, og vi vil alle gøre det, da flere mennesker vil spredes og arbejde langt fra ”hjemmet”.

TURISME

Der vil være mange ændringer i de kommende år. Behovet for rejser på grund af at vise sig på Facebook vil blive erstattet af miljøture nær og fjern. Vi kan opleve meget bare ved at bruge VR og AR inden vi ankommer og dermed forbedre vores oplevelse.

GENERELT

Min yndlingsprofessor Kjell Nordstrøm fra Sverige kalder det en ”heksesuppe eller gryde”, hvorfra vi fylder vores skeer og spiser visdom, ideer og produkter. Vi har brug for mindre traditionel visdom og specialeksperter, da det vil være tilgængelig globalt i et splitsekund. Tænk bare på, at der blev udviklet 29 Corona-vacciner inden for et år i stedet for 5 år på et tidspunkt, hvor det meste af verden og grænser har været lukket.

Gennem AR og VR kan vi hjælpe med at udvikle med ekspertise, der er meget billigere og hurtigere end i dag. Hvis vi handler, kan vi hjælpe Afrika med at undgå at skabe den samme enorme mængde forurening, som vi har set fra dvs. Kina og nu Indien.

DIG OG DIT NÆSTE SKRIDT

Se verden og dine muligheder med et åbent sind, betragt de kommende ændringer med nysgerrighed, forbered dine egne ændringer, da job vil ændre sig dramatisk og vær klar til de spændende årtier, du nu er på vej ind i.

  • AMMCONSULTING.DK © 2021
  • AMM Consulting - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email om@ammconsulting.dk